Prihvati kolačiće
Koristimo kolačiće kako bi smo ti pružili najbolje iskustvo na našem sajtu. Više o kolačićima koje koristimo možeš pročitati ovde.
Nazad
Nekretnine

Online pretraga nekretnina - 7 najboljih domaćih sajtova

Online pretraga nekretnina - 7 najboljih domaćih sajtova

Tržište nekretnina u Srbji je doživelo veliku promenu u prethodne dve decenije, a agencije za nekretnine su se preorijentisale na digitalnu arenu. Sa tim u skladu one koje su to uradile među prvima postale su lideri na tržištu u oblasti online pretraga nekretnina. Kao i u drugim industrijama, i u ovoj oblasti nekadašnji lideri su zaostali u digitalizaciji, a agencije nastale upravo na internetu su preuzele dominaciju na tržištu. 

Online pretraživači svoju ponudu zasnivaju na saradnji sa privatnim licima i investitorima, baš kao tradicionalne agencije za nekretnine. Takođe, mnogi online pretraživači pružaju mogućnost da pronađete nekretnine putem mobilnih aplikacija, video, 3D tura i slično. 

U nastavku ćete videti uporedni pregled najpopularnijih sajtova za online pretragu nekretnina u Srbiji.


Nacionalni pretraživači

Kredium

Kredium tim se konstantno trudi da omogući što bolje korisničko iskustvo i bude među najboljima olakšavajući dolazak do idealne nekretnine. Okuplja tim iskusnih savetnika koji posreduju u pregovorima i pružaju podršku od početka do kraja procesa. 

Kredium ima veliku ponudu novogradnje u Beogradu, na primorju i na planinama, a odnedavno i stanove koje prodaju fizička lica. Platforma nudi video ture i 360° prikaz koji je moguće povezati sa VR uređajem, što podiže iskustvo pronalaženja nekretnine na viši nivo.

Konstantno unapređenje usluga u skladu sa potrebama korisnika izdvaja Kredium od ostalih sajtova za pronalaženje nekretnina.


Nekretnine.rs

Nekretnine.rs su sa preko 60.000 oglasa najveći online oglašivač nekretnina u Srbiji. Sajt je počeo sa radom 2009. godine i u veoma kratkom vremenskom periodu je stigao do vodećeg mesta. Trenutno svakog meseca ima preko 450.000 posetilaca, što je i očekivano jer kao deo Ringier Axel Springer grupe dosta saobraćaja generiše preko medija iz iste grupacije, među kojima je i Blic.

Nekretnine.rs se jednako bave zakupom i prometom nepokretnosti a omogućavaju postavljanje oglasa za fizička lica, agencije i investitore.

4zida

Portal za pretragu nekretnina 4zida.rs, je osnovan krajem 2011. godine, a 2016. godine je izvršena akvizicija od strane IT grupacije Infostud. Portal 4zida.rs predstavlja takođe inovativan pretraživač poput City Expert-a. Kao posebnu pogodnost kojom se ističu imaju mogućnost postavljanja oglasa sa videom ili 3D turom objekta.

Halooglasi

Najtiražniji oglašivač na tržištu i sajt koji beleži preko 2.000.000 jedinstvenih posetilaca mesečno, predstavljaju najveću kupoprodajnu berzu u Srbiji. U poslednjih nekoliko godina ušao je tržište nekretnina i zahvaljujći kredibilitetu koji je stekao u drugim sferama ovaj sajt se lako probio među prvih 5 sajtova za pretragu nekretnina.

Roommateor

Roommateor je nastao 2019. godine sa idejom da korisnicima olakša pronalaženje cimera.  Sajt se kasnije proširio na ponudu nekretnina i za kratko vreme postao jedan od najposećenijih portala ove vrste. 

Roommateor je nastao u Nišu, a s obzirom na veliki broj korisnika proširili su se na Kragujevac, Novi Sad i Beograd. Roommateor je jedinstven  zbog aktuelnih tehničkih karakteristika na sajtu, kao što je PWA pristup aplikaciji.  

Lokalni pretraživači

Niš Nekretnine

Niš Nekretnine je sajt koji plasira informacije o ponudi i potražnji nekretnina u Nišu i pruža široku lepezu servisa krajnjim korisnicima, a sve to u cilju informisanja, pomoći pri kupoprodaji nekretnina i razmeni iskustava među ljudima 

Nekretnine Novi Sad

Pretraživač specijalizovan za Novi Sad, rade kao agencija za nekretnine koja nudi celokupnu uslugu, uključujući pravnu službu i agente.

Ukoliko Vam je potrebna pomoć oko pronalaženja idealne nekretnine, kontaktirajte nas kako biste dobili profesionalnu uslugu prilagođenu Vašim potrebama.

Miša Lazović

Miša je završio Ekonomski fakultet u Nišu i MBA studije na Oksford univerzitetu. Kao konsultant u kompanijama 'Boston Consulting Group' i 'Strategy&' savetovao je brojne finansijske institucije o raznim strateškim pitanjima. Miša je osnivač Krediuma.