A girl in the car

Najpovoljniji auto krediti

U vreme leta više se krećemo, lakše se odlučujemo za izlete, posete prijateljima i rodbini, kraća i duža putovanja. Vreme je da svoj automobil zamenite novijim, udobnijim i sigurnijim? Sigurno ne želite da ostanete zarobljeni u gradu, na užarenom asfaltu, dok čekate na stanici sledeći autobus prepun ljudi. Ni stalne posete mehaničaru nisu deo vašeg turističkog aranžmana.

Za beg iz grada tokom vikenda, ali i za godišnji odmor na moru dobro dođe četvorotočkaš s kojim se bez razmišljanja može krenuti u novu avanturu. I put do posla i nazad daleko je komforniji u klimatizovanom automobilu dok sa radija ide vaša omiljena pesma.

Najkraći put do automobila

Odabrali ste automobil koji odgovara vašim potrebama? Odlučili ste za novi automobil koji želite kupiti na kredit ili na lizing ili je vaš izbor iz bogate ponude polovnih automobila?

Procedura uzimanja auto kredita

Kako ne biste predugo čekali da postanete vlasnik (novog) automobila, a već znate osnovne podatke (cenovni rang, prihode i rashode), paralelno sa traženjem vozila počnite i proces uzimanja kredita. Na internet sajtovima banaka nalazi se dosta informacija, ali je za realizaciju neophodno naoružati se strpljenjem, detaljno se informisati i krenuti u obilazak banaka. U zavisnosti od broja banaka koje želite da obiđete, trebaće vam minimum dva do tri
dana.

Ako se ne razumete u problematiku, niste u mogućnosti da napravite detaljno poređenje prikupljenih ponuda ili nemate vremena da se bavite time, potražite savet i pomoć stručnjaka.  

Već ste navikli na sve dobre strane kalkulatora za keš i stambene kredite Krediuma:
1. brzina;
2. preciznost;
3. pouzdanost;
4. podrška;
5. besplatna usluga i još mnogo toga.

Sada smo za vas pripremili novu ponudu i dodatno olakšali proces dobijanja auto kredita. Za detaljnije informacije možete podneti onlajn zahtev za svega nekoliko minuta i sačekati ponudu konkretne banke za kupovinu automobila.

Car credit calculator

Bez kočenja banaka

Kada jednom uđete u proces kupovine automobila na kredit, ne želite dodatna iznenađenja i odugovlačenja. Da biste to izbegli potrebno je da ispunjavate izvesne uslove.

Uslovi za dobijaje auto kredita

Uslovi za dobijanje auto kredita razlikuju se od banke do banke, ali u jednom se svi slažu. Da biste dobili kredit, potrebno je da:

  • budete zaposleni na neodređeno vreme (najmanje godinu dana radnog staža, od čega minimum šest meseci kod poslednjeg poslodavca) ili da imate prihode kao penzioner;

  • Imate više od 21 i manje od 70 godina u trenutku otplate poslednje rate kredita;

  • nemate kašnjenja u otplati kreditnih obaveza u prethodnih 12 meseci;

imate zadovoljavajuću kreditnu sposobnost (primanja koja uz ostala kreditna opterećenja (ukoliko postoje) zadovoljavaju potrebe života).

A man and woman in a car

Osim toga treba znati da kod većine banaka:

  • kredit može biti indeksiran u dinarima, ređe u evrima;

  • učešće je minimum 30% cene vozila, tj. iznosa iz kupoprodajnog ugovora za kredite preko 10. 000 EUR. Učešće nije potrebno za iznos kredita do 10. 000 EUR.

  • obezbeđenje kredita za iznose kredita do 10. 000 EUR je blanko menica korisnika kredita, dok za kredite preko 10. 000 EUR banke mogu tražiti blanko menicu potpisanu od strane korisnika kredita, kasko osiguranje vozila vinkulirano u korist banke;

  • izmirivanje rate kredita može se vršiti putem administrativne zabrane;

  • ukoliko je obezbeđivanje kredita zaloga na vozilo, odobravanje kredita nosi dodatne troškove osiguranja, troškove konstituisanja založnog prava, uverenja, dozvole, izjave i rešenja nadležnih organa;

  • efektivna kamatna stopa zavisi od
    - visine kredita: 2. 500. 000 do 3. 000. 000 RSD
    - dužine otplate: od 12 do 84 (96) meseca i
    - iznosi:
    -
    oko 7% za fiksnu ratu i period otplate manji od 36 meseci, odnosno
    - oko 9% za fiksnu ratu i period otplate veći od 36 meseci;
    - oko 6% + 6M BELIBOR za promenljivu ratu kredita ili (7% + 3M Belibor) – (zavisi da li ste klijent banke, koja banka je u pitanju, koliki je rok otplate i sl.)

Neophodna dokumenta za odobrenje kredita najčešće su:
1. lična karta;
2. profaktura (predračun) prodavca
(ili kupoprodajni ugovor);
3. potvrda o stalnom zaposlenju i obračunski list plate/penzije za prethodna tri meseca;
4. izvod banke o prometu na tekućem računu za prethodna tri meseca;
5. popunjen i overen obrazac administrativne zabrane;
6. potpisana saglasnost klijenta za pristup kreditnom birou ili izveštaj kreditnog biroa.

Napomena: Nije obavezno da zaradu primate preko banke u kojoj podnosite zahtev za kredit, ali ukoliko ste klijent te banke, uglavnom, možete očekivati bolje uslove kredita.Posebni uslovi: Kod većine banaka možete dobiti kredit i za nova, ali i za polovna vozila, pod uslovom da polovna motorna vozila koja su predmet kreditiranja i kupovine ne budu starija od 60 meseci na dan odobrenja kredita.Ukoliko i dalje niste sigurni da li ispunjavate uslove za dobijanje auto kredita, kontaktirajte nas i proverite sve opšte i posebne uslove.

Sadržaj blogova ne predstavlja profesionalni savet. Blogovi pružaju sadržaj koji je namenjen u opšte informativne svrhe. Ukoliko želite da dobijete profesionalni savet, kreirajte nalog i kontaktirajte naše stručne savetnike.