OBAVEŠTENJE O KORIŠĆENjU INTERNET KOLAČIĆA

Interent sajt privrednog društva Kredium DOO, Gavrila Principa 43, Savski venac, Beograd (u daljem tekstu: Društvo) koristi tzv. „internet kolačiće“ (Cookies). Kolačić je tekstualni fajl koji se čuva na Vašem računaru i omogućava prepoznavanje Vašeg povratka na našu internet stranicu. Kolačić prati i analizira Vašu posetu internet stranice u cilju optimizacije i poboljšanja korišćenja iste (na primer: kada prvi put posetite našu interenet stranicu i odaberete željeni jezik na kojem želite istu da koristite, kolačić se prilikom odabira jezika čuva na Vašem računaru sa ciljem da prilikom ponovne posete naše internet stranice ne morate ponovo da vršite odabir jezika, već se naša internet stranica na Vašem računaru otvara na već odabranom jeziku). Korišćenjem kolačića Vaši lični podaci u ovom slučaju nisu sačuvani od strane Društva te se ne mogu koristiti za Vašu identifikaciju. Ukoliko želite da proverite ili podesite kolačiće koje trenutno koristite u vašem internet pretraživaču, to možete uraditi kroz odgovarajuća podešavanja samog pretraživača. Na ovom linku se nalaze potrebne instrukcije za podešavanja Google Chrome pretraživača. Onemogućavanje ili brisanje kolačića može prouzrokovati probleme prilikom pretraživanja, odnosno korišćenja naše internet stranice.

Koristimo Hotjar servis u cilju boljeg razumevanja potreba naših korisnika i dalje optimizacije naših usluga i korisničkog iskustva. Hotjar je tehnologija koja nam pomaže da bolje razumemo korisničko iskustvo na našem sajtu (npr. koliko vremena korisnici provode na kojim stranicama, koje linkove koriste i šta generalno korisnici vole ili ne vole na našem sajtu) što nam dalje omogućava da gradimo i održavamo našu uslugu u skladu sa povratnom informacijom korisnika. Hotjar koristi kolačiće i druge tehnologije za prikupljanje podataka o korisničkom ponašanju i uređajima korisnika sa kojih se pristupa našem sajtu. Ovo uključuje IP adrese uređaja (ovaj podatak se procesira tokom trajanja sesije na našem sajtu i skladišti u maskiranom (de-identified) formatu), veličinu ekrana uređaja i tip uređaja sa koga se pristupa našem sajtu, informacije o internet pretraživaču i geografskoj lokaciji sa koje se pristupa našem sajtu (isključivo naziv zemlje) kao i preferirani jezik koji se koristi u internet pretraživaču. Hotjar skladišti informacije u naše ime u pseudomiziranom (maskiranom) formatu o korisničkim profilima. Hotjar provajderu je ugovorno zabranjena bilo kakva prodaja podataka prikupljenih u naše ime.

Za sve detaljnije informacije, molimo vas posetite sekciju "O Hotjar-u" na njihovom zvaničnom sajtu za korisničku podršku.

Google Analitika obaveštenje:

Koristimo takođe kolačiće u svrhu merenja posećenosti i oglašavanja naših usluga na samom web sajtu, mrežama multimedijalnog sadržaja i u svrhu remarketing kampanja. Upotrebom kolačića, naši partneri uključujući i Google, u saradnji sa Krediumom prikazuju naše oglase na različitim web lokacijama na internetu. Možete isključiti usluge Google Analytics za oglašavanje na mrežama multimedijalnog sadržaja ili prilagoditi oglase za Google mrežu.

Kredium koristi privremene kolačiće i stalne kolačiće. Privremeni kolačići se uklanjaju sa računara nakon zatvaranja internet pretraživača i pomoću njih čuvamo informacije o internet sesijama. Stalni ili trajni kolačići služe za čuvanje podataka kao što su korisničko ime i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svake posete našem sajtu.

Dodatne informacije o aktivnim kolačićima možete dobiti i putem nekog od dostupnih internet servisa, prosleđujemo nekoliko linkova kao primer:

  1. http://www.allaboutcookies.org/
  2. http://www.youronlinechoices.com/
  3. http://www.aboutads.info/choices/

Facebook Pixel:

Facebook Pixel je kolačić razvijen od strane Facebooka koji Krediumu omogućava da meri, optimizuje i kreira publike za advertajzing kampanje plasirane na Facebook-u. Generalno ovaj kolačić omogućava Krediumu da prati kako korisnici prelaze sa jednog uređaja na drugi kada koriste Kredium platformu i Facebook i da osigura da se reklame koje Kredium plasira na Facebook-u prikazuju korisnicima sa velikom verovatnoćom ispoljavanja interesovanja ka Kredium uslugama.